AKHİSAR KADIN EĞİTİM KÜLTÜR SANAT VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Hakkımızda

Uzun zamandır biribirini tanıyan birlikte olmaktan keyif alan ve birlikte olmayı tercih eden Akhisarlı on üç kadın arkadaş bir araya gelerek; birlikteliğimizi daha anlamlı ve daha faydalı hale getirmek için bir dernek çatısı altında toplanmaya karar verdik. Önce Ulusal bazda faaliyet gösteren çalışmalarını beğendimiz bazı derneklerin şubesini açmayı düşündük sonrasında ise yerel ve daha özgün bir denrnek kurmaya karar verdik. Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi kadınların emeğini değerlendirerek kadınların ekonomik, siyasal ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kurum ve ya kişilere destek olmak amacıyla bir dernek kurduk.
Çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfından, Ege Kadın Buluşmasından,Habitattan destek aldık.